mijn eenwieler blijft in beslag genomen, en dat is nog niet het allerergste. maar wat kan ik eraan doen?

feitcode 3 okt 2020

afgelopen maandag ben ik teruggebeld door de politie.

mijn eenwieler blijft in beslag genomen:’het mag niet’. zonder onderbouwing.

dat was het.

en hier gaat iets fout.

op 3 oktober 2020 ben ik ook al een keer staande gehouden, de agent wist zich er toen eigenlijk ook niet goed raad mee. hij schreef een boete uit met feitcode k024 : een niet goedgekeurd voertuig. 

ik ben het daar niet mee eens. voor de wet heeft een voertuid volgens mij namelijk ten minste 2 wielen. de agent begreep dat. en beiden willen we graag duidelijkheid. daarom is de boete uitgeschreven, en zo zei de agent: ‘dan kan jij bezwaar maken, en hebben we beiden duidelijkheid’.

ik heb tot op heden nooit meer wat gehoord over deze boete. ik ging er van uit dat de agent een en ander had uitgezocht en er verder geen werk meer van heeft gemaakt.

als ik geen terugkoppeling krijg, en zelfs niet een bericht:’we zijn er nog mee bezig”, dan is mijn positie machteloos. ik ben weer gaan rijden.

in het gesprek van vorige week zondag, heb ik zelf de staande houding van oktober aangeven, en wat het doel er van was. de agent heeft dit opgezocht, en bevestigd. er stond ook een aantekening bij dat ik niet verder mocht rijden, waarom heb ik dit niet teruggekoppeld gekregen bijv in een brief of e-mail?

dan maar lopen.. 3 okt 2020

agent:” ja, maar het OM heeft het druk he?”

mijn eenwieler is in beslag genomen, de wetgeving en de procedures hierin zijn onduidelijk voor uitvoerder en ik als benadeelde, en ik mag zoals het er uit ziet maanden afwachten en kan eigenlijk nergens terecht. 

een hoop vragen:

wat zijn hierin mijn rechten? 

kan ik zonder zaaknr oid uberhaupt ergens bezwaar opmaken? 

dit is toch niet hoe het in een rechtstaat hoort te werken? 

ik hoor het graag: post@gewoonbob.com